Groenendijk: "We zijn echt een team, niet de wissels en de basis"

Tami Groenendijk (22) maakte afgelopen zomer de overstap van SV Saestum naar FC Utrecht Vrouwen. De middenveldster begon het seizoen in de basis, maar moet het inmiddels doen met een plek in de bank. De sfeer wordt er hierdoor niet minder om.

"Ik denk dat, dat wel gebeurt", begint Groenendijk bij FC Utrecht TV op de vraag of de vrouwenploeg wel eens gaat kijken naar Jong FC Utrecht of het eerste elftal. "We hebben dat nog niet echt als team gedaan, maar we hebben wel allemaal een seizoenkaart. Bij bepaalde wedstrijden komen een aantal teamgenoten wel kijken. Dat is nog niet echt als groep gebeurd."

Groenendijk is inmiddels bankzitter, maar de sfeer blijft goed binnen de ploeg. "Als ik heel er baal van een wissel dan heb ik echt teamgenoten om mij heen die mij steunen. Of die mij even wat goede woorden kunnen inspreken. Ik kan misschien wel gaan balen en onzeker worden, maar dan krijg ik wel goede woorden te horen. Dat kan wel heel erg helpen."

"Ik vind dat heel erg prettig, want er wordt echt naar elkaar omgekeken. Daarbij zijn we echt een team. Het is niet de wissels en de basis", vervolgt Groenendijk, die duidelijk is over de ambities van FC Utrecht. "Wij willen eigenlijk altijd voor het maximale gaan. Maar we weten ook wat voor tegenstanders we krijgen natuurlijk."

Lees meer:
0 reacties