Groenendijk: "Sinds de doop is mijn geloof nog belangrijker geworden"

Tami Groenendijk in duel met Tara Kommer
Tami Groenendijk in duel met Tara Kommer Foto: © Pro Shots

Tami Groenendijk mag zich sinds afgelopen zomer speelster van FC Utrecht Vrouwen noemen. Naast voetbal heeft de middenveldster nog een grote liefde: God.

Het liefst start en eindigt de 22-jarige Groenendijk haar dag met God. "Soms lig ik op de bank en heb ik meer zin om twee uur lang een serie te kijken. Dat lijkt in eerste instantie op uitrusten. Maar weet je wat grappig is? Elke keer als ik de bijbel erbij pak, realiseer ik me weer: dit is rust pakken van een heel ander niveau", vertelt ze op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Groenendijk gaat sinds acht maanden naar de Evangelische Kerk. "Die is wat moderner en past beter bij me. Ik kan er ook in de avonden naartoe, als ik bijvoorbeeld op zondagochtend een wedstrijd heb. In april heb ik me opnieuw laten dopen. Sinds mijn doop is mijn geloof nog belangrijker voor me geworden. Op de dag zelf voelde ik ook zo’n bijzondere rust en vrede."

Ze gaat verder: "Dat gevoel is niet meer weg gegaan. Stress van school, voetbal of andere problemen: ze vervagen allemaal. Ik wil dat gevoel behouden en daar werk ik hard voor. Elke dag lees ik in de bijbel. Als dat niet zou doen, weet ik dat ik die rust minder voel."

God geeft haar kracht. "Ik vind het bijvoorbeeld mentaal zwaar om wissel te zitten. Op zulke dagen lees ik meer over nederig zijn en hoe ik dat kan zijn. Dat vind ik nog moeilijk hoor", is Groenendijk eerlijk. "Want ja, ik ben ook regelmatig verdrietig of boos. Ik doe nog een hoop dingen fout. Ik roddel weleens of snauw naar een teamgenoot. En ook al weet ik dat het menselijk is om zulke dingen te doen: ik veroordeel mezelf dan wel."

"Ik vind mezelf dan geen goede Christen. Er staan verzen in het Nieuwe Testament die me dan veel rust geven. Daarin staat hoe God naar jou als mens kijkt en wat voor beloftes hij voor je heeft. Ze laten me inzien dat ik kan vertrouwen op God. En dat hij van mij houdt. Er staan zoveel wijsheden in de bijbel, die je in elke situatie kan gebruiken", besluit de speelster van FC Utrecht Vrouwen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand