Groenendijk over FC Utrecht: "Ik kon echt van zijn spel genieten"

Alfons Groenendijk, de oud-speler van FC Utrecht blikt terug op zijn Utrechtse periode, waarin hij tal van prachtige doelpunten scoorde.

"Je hebt altijd wel als speler een speciale specialiteit. Bij mij was dat mijn linkerbeen", begint Groenendijk in gesprek met FC Utrecht TV. "Ik vond het altijd heerlijk om voor de goal te komen. Daar stond ik ook eindeloos op te trainen", gaat hij verder.

"Het was best verrassend dat ik nog bij FC Utrecht terechtkwam, omdat ik destijds al best op leeftijd was. Als je boven de dertig bent als speler, dan ben je al oud natuurlijk", legt Groenendijk uit. "Ik had wel de drive om er nog wat van te maken. Ik kwam bij een prachtige club terecht, met trainers als Mark Wotte, Frans Adelaar en Foeke Booy. Het was echt een team."

"FC Utrecht had toen al vijftig jaar geen Europees voetbal meer bereikt. In 2001 sloten we af met kwalificatie voor Europees voetbal. We hadden toen Michael Mols. Als medespeler kon ik echt van zijn spel genieten. Wat een speler was dat", blikt Groenendijk terug. "Uit die tijd heb ik nog steeds veel vrienden overgehouden. Het was een fantastisch team om in te spelen."

Lees meer:
0 reacties