Groenendijk openhartig: "Ben ik het meeste mee bezig in mijn leven"

Tami Groenendijk juicht na haar doelpunt voor FC Utrecht
Tami Groenendijk juicht na haar doelpunt voor FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Tami Groenendijk verruilde Saestum afgelopen zomer voor FC Utrecht Vrouwen. Daarmee kwam er een droom uit voor de 22-jarige spelmaakster. Toch is voetbal niet het belangrijkste in haar leven: dat is God.

Groenendijk kreeg na een training bij Saestum een mail binnen van FC Utrecht Vrouwen, met een uitnodiging om aan te sluiten bij het eerste elftal. "Dat was een heel bizar moment. Ergens hoopte ik wel een mail te krijgen, maar ik had het ook weer niet verwacht dat ik zou worden gevraagd", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

De middenveldster begon tot dusver vijf keer in de basis bij de Domstedelingen. "Waar ik eerst voor een basisplaats wilde gaan, stel je jouw doelen vanzelf weer bij. Nu wil ik bijvoorbeeld meer rendement in mijn spel leggen en constant presteren. Je moet ook onthouden plezier te houden. Dan speel ik het lekkerste, want dan sta je vrij en ontspannen op het veld", weet Groenendijk.

Het geloof is voor haar het belangrijkste in haar leven. "Ik vertel er graag over, omdat voor mij het geloof is waar ik het meeste mee bezig ben in mijn leven. Het is bizar om te beseffen dat er altijd iets groters is. Al sta ik voor 15000 mensen te voetballen, uit mijn geloof haal ik nog meer vreugde", is ze enthousiast.

In Amerika, waar ze speelde voor Amerika Tyler Junior College, hakte Groenendijk de knoop door. Ze liet zich dopen. "Het is een hele fijne gedachte, omdat je jezelf ook al snel laat meesleuren in de emotie van het voetbal. Het helpt mij te relativeren en het geloof draag ik vooral uit in mijn gedrag. Het geloof probeer ik niet aan anderen op te dringen, maar ik vertel er wel graag over."

Ze leeft haar droom. "Dat wil ik ook blijven zeggen tegen mijzelf. Als je jouw droom leeft is het ook snel normaal. Als je naar trainingen gaat en dan het logo van FC Utrecht op je borst ziet staan, dan zijn dat besefmomenten. Samen in de bus, heel veel sporten en spanning in de spelerstunnel. Dan besef je dat je gewoon tegen Feyenoord speelt", aldus Groenendijk, die ook nog genoeg dromen voor de toekomst heeft.

"Natuurlijk droom je ervan ooit voor Barcelona de winnende in een Champions League finale te kunnen maken en natuurlijk wil ik mij verder ontwikkelen als voetbalster. Maar stel dat gebeurt, dan nog geeft God mij meer vreugde en dat is zo’n fijne gedachte. Leven met God is voor mij het beste. Dan kan het niet meer beter", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand