Groenendijk: "FC Utrecht hoort thuis en uit brutaal te spelen"

Alfons Groenendijk vindt dat FC Utrecht van niemand hoeft te verliezen. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met FC Utrecht TV.

De trainer geeft aan dat dat hij het leuk vindt om te zien hoe het team is opgekrabbeld onder Ron Jans na een slechte seizoensstart. “Als ik zie hoe zij speelden bij FC Twente. Ik vind dat FC Utrecht altijd moet spelen. Ik vind dat FC Utrecht uit en thuis brutaal hoort te spelen, voor de eigen kansen te gaan en om te winnen.”

Ron Jans geniet veel respect onder collega’s. Groenendijk kan wel verklaren waarom dat zo is. “In de eerste plaats is het een goed mens. Ik heb met zijn zoon Koen gewerkt bij ADO Den Haag. Die was daar toen perschef. Je leert de ook zonen kennen. Op de tweede plaats denk ik dat hij gezorgd heeft dat de rust weer terug in de club is en dat de sfeer in de kleedkamer weer goed is.”

Ook denkt de voetbaltrainer dat onder Jans iedereen weet waar die aan toe is. “Ik denk als je de serie wedstrijden ziet van voor dit weekend, waarin ze alleen uit bij Ajax verliezen. Dan sta je inmiddels op 17 wedstrijden waarin je niet hebt verloren. Dat is geweldig om te zien”, besluit Groenendijk.

Lees meer:
0 reacties