Grim hekelt Jong-teams: "Beter als ze niet op dit niveau spelen"

Fred Grim bij ESPN
Fred Grim bij ESPN Foto: © Pro Shots

Jong FC Utrecht speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De trainer van de Emmenaren blikte vooruit op het duel en gaf ook aan wat hij vindt van beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie.

Er komt in ieder geval een gehavend FC Emmen op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Zo missen de Emmenaren middenvelder Ben Scholte, die een rode kaart kreeg in de wedstrijd tegen Top Oss. Chardi Landu is ook nog niet fit en Lorenzo Burnet is net terug van ziekte, maar lijkt ook niet op tijd fit te zijn.

Voor de ploeg uit Drenthe komt nu een reeks waarin ze tegen veel jonge ploegen spelen. “Het is lastig om je op die jonge ploegen voor te bereiden, want ze hebben vaak veel wisselingen. Het maakt ook vaak uit of je ze op maandag of vrijdag treft. Maar goed, het is niet anders, daar hebben we nu eenmaal mee te maken”, vertelt Grim in gesprek met het Dagblad van het Noorden.

Ook is de trainer geen voorstander van de beloftenteams in de Eerste Divisie. “Het is in het leven geroepen om de talenten van grotere clubs door te laten ontwikkelen. Die teams hebben een andere sportbeleving. Ze willen wel winnen, maar hun hoofddoel is ontwikkeling. Dat is een andere insteek dan de andere teams hebben. Ik zou het beter vinden als ze niet op dit niveau zouden spelen.”

Ook moet je je volgens Grim anders voorbereiden op een wedstrijd tegen een jonge ploeg. “Je speelt niet in een stadion en er zijn niet veel mensen. De omstandigheden zijn niet uitdagend. De motivatie moet dus echt intrinsiek zijn. Onze spelers zijn profs, dus die kunnen dat. In de komende duels telt maar één ding en dat is winnen”, aldus de FC Emmen-trainer.

Lees meer:
0 reacties