Graanoogst: "Had geen moment het idee dat FC Utrecht ging scoren"

Vaclav Cerny viert zijn doelpunt tegen FC Utrecht
Vaclav Cerny viert zijn doelpunt tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Voormalig FC Utrecht-speler Raymond Graanoogst zag de ploeg van Michael Silberbauer niet imponeren in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Twente. "Het was een heel matige vertoning."

"FC Twente voetbalde zoals FC Utrecht wil spelen", is Graanoogst van mening in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zij probeerden snel in balbezit te komen en druk op de tegenstander te houden. FC Twente had ook verreweg de meeste dreiging naar de goal en maakte op de juiste momenten een doelpunt. FC Utrecht was een beetje onmachtig. Alleen het eerste kwart van de tweede helft hadden ze het initiatief, maar het leverde nauwelijks kansen op. Ik had ook geen moment het idee dat FC Utrecht ging scoren."

De slordige fouten die de ploeg uit de Domstad maakte waar de goals uit vielen vindt Graanoogst onacceptabel. "Het is heel simpel: aan elk doelpunt gaan fouten vooraf. Ik kijk naar de hele wedstrijd en de kansen die worden gemist. Als FC Twente voor de eerste treffer twee keer scoort, hadden we het nu niet over de twee doelpunten gehad. Bij dat eerste doelpunt stonden de verdedigers niet goed en die tweede goal kwam uit een ingooi. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren."

Bij de vraag of er ook nog iets positiefs aan hem opviel was Graanoogst erg duidelijk. "Eigenlijk niet, het was een heel matige vertoning. FC Utrecht speelde na rust met de intentie om FC Twente af te jagen, zoals de supporters graag willen zien. Het nadeel is dat je dan achterin meer ruimte weggeeft. Bovendien voetbalde FC Twente goed onder de druk uit. Ik vond het wel jammer dat Tasos Douvikas niet speelde. Hij heeft snelheid en een actie in huis, terwijl Bas Dost meer een afmaker is maar verder niet veel doet", aldus de voormalig FC Utrecht-speler.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Vitesse
14:30
FC Utrecht
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
vr
24/02
Sparta Rotterdam
20:00
FC Utrecht
vr
3/03
FC Utrecht
20:00
Fortuna Sittard
zo
12/03
NEC
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
8 SC Heerenveen 20 -2 27
9 RKC Waalwijk 20 0 26
10 NEC 20 2 23
Bekijk de hele stand