Graanoogst: "Die wedstrijd heeft me mijn carrière gekost"

Raymond Graanoogst met oud-FC Utrechters in de Galgenwaard
Raymond Graanoogst met oud-FC Utrechters in de Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Op 5 mei 1996 won FC Utrecht met 1-2 van FC Twente. Door een doelpunt van Raymond Graanoogst handhaafde FC Utrecht zich vanuit een onmogelijke situatie in de Eredivisie.

"We moesten winnen om niet afhankelijk te zijn van Volendam en hadden het geluk dat onze wedstrijd wat later begon, omdat nog niet alle supporters gearriveerd waren”, vertelt Raymond Graanoogst in het Algemeen Dagblad. Hij kwam vlak na rust in het veld en scoorde de openingstreffer. "Ik word best vaak aan die goal herinnerd. Ik speelde dat seizoen weinig en dat ik scoorde, was voor FC Utrecht én voor mij een mooi moment. Maar als we hadden we verloren, heeft niemand het meer over dat doelpunt.”

FC Utrecht won met 1-2 van FC Twente en omdat Volendam gelijk speelde tegen Vitesse, handhaafde de Domstedelingen zich op het laatste moment. "We kwamen van ver, maar hadden voor de wedstrijd tegen FC Twente het vertrouwen dat we het seizoen tot een goed einde konden brengen", gaat de aanvaller verder. "Na dat doelpunt van Visser sprongen alle spelers over de reclameborden richting onze supporters. Die vreugde en ontlading vergeet ik mijn leven niet meer. Net als de terugreis, waarbij Jean-Paul de Jong bovenop de bus danste van blijdschap. Nadat we bij het stadion door de fans waren onthaald, doken we de stad in. Ook bij café De Ouwe Dikke Dries was het groot feest."

Het was de laatste goal die Graanoogst maakte voor Utrecht. "Vanwege een liesblessure speelde ik tegen FC Twente met een injectie. Die wedstrijd heeft me mijn voetbalcarrière gekost, want in Griekenland bleek dat ik een liesbreuk had, waarmee ik te lang was doorgelopen. Ik werd geopereerd en voetbalde in Nederland nog twee jaar bij Haarlem. Maar ik was mijn snelheid kwijt en een stap omhoog zat er niet meer in. Ik zag het niet zitten om tot mijn dertigste bij Haarlem te spelen en ging naar Elinkwijk.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Vitesse
14:30
FC Utrecht
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
vr
24/02
Sparta Rotterdam
20:00
FC Utrecht
vr
3/03
FC Utrecht
20:00
Fortuna Sittard
zo
12/03
NEC
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
8 SC Heerenveen 20 -2 27
9 RKC Waalwijk 20 0 26
10 NEC 20 2 23
Bekijk de hele stand