Graanoogst: "Die wedstrijd heeft me mijn carrière gekost"

Raymond Graanoogst met oud-FC Utrechters in de Galgenwaard
Raymond Graanoogst met oud-FC Utrechters in de Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Op 5 mei 1996 won FC Utrecht met 1-2 van FC Twente. Door een doelpunt van Raymond Graanoogst handhaafde FC Utrecht zich vanuit een onmogelijke situatie in de Eredivisie.

"We moesten winnen om niet afhankelijk te zijn van Volendam en hadden het geluk dat onze wedstrijd wat later begon, omdat nog niet alle supporters gearriveerd waren”, vertelt Raymond Graanoogst in het Algemeen Dagblad. Hij kwam vlak na rust in het veld en scoorde de openingstreffer. "Ik word best vaak aan die goal herinnerd. Ik speelde dat seizoen weinig en dat ik scoorde, was voor FC Utrecht én voor mij een mooi moment. Maar als we hadden we verloren, heeft niemand het meer over dat doelpunt.”

FC Utrecht won met 1-2 van FC Twente en omdat Volendam gelijk speelde tegen Vitesse, handhaafde de Domstedelingen zich op het laatste moment. "We kwamen van ver, maar hadden voor de wedstrijd tegen FC Twente het vertrouwen dat we het seizoen tot een goed einde konden brengen", gaat de aanvaller verder. "Na dat doelpunt van Visser sprongen alle spelers over de reclameborden richting onze supporters. Die vreugde en ontlading vergeet ik mijn leven niet meer. Net als de terugreis, waarbij Jean-Paul de Jong bovenop de bus danste van blijdschap. Nadat we bij het stadion door de fans waren onthaald, doken we de stad in. Ook bij café De Ouwe Dikke Dries was het groot feest."

Het was de laatste goal die Graanoogst maakte voor Utrecht. "Vanwege een liesblessure speelde ik tegen FC Twente met een injectie. Die wedstrijd heeft me mijn voetbalcarrière gekost, want in Griekenland bleek dat ik een liesbreuk had, waarmee ik te lang was doorgelopen. Ik werd geopereerd en voetbalde in Nederland nog twee jaar bij Haarlem. Maar ik was mijn snelheid kwijt en een stap omhoog zat er niet meer in. Ik zag het niet zitten om tot mijn dertigste bij Haarlem te spelen en ging naar Elinkwijk.”

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
FC Utrecht
16:45
AZ
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
za
16/12
FC Utrecht
16:30
RKC Waalwijk
zo
14/01
Vitesse
14:30
FC Utrecht
zo
21/01
FC Utrecht
12:15
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Fortuna Sittard 13 -11 13
13 Almere City 14 -18 13
14 NEC 12 -2 12
15 FC Utrecht 13 -11 12
16 RKC Waalwijk 12 -11 12
17 Vitesse 13 -20 8
18 FC Volendam 14 -21 8
Bekijk de hele stand