Gluščević terug in de Galgenwaard: "Echt, ik hou van Utrecht"

Igor Gluščević in de Kuip
Igor Gluščević in de Kuip Foto: © Pro Shots

Zondagmiddag staat de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles in het teken van 'Legends Day', wat onder andere betekent dat Igor Gluščević zijn rentree maakt in de Galgenwaard. De voormalige spits kijkt ernaar uit om terug te keren naar zijn geliefde Utreg. "Het is de stad waar ik elke keer weer thuiskom," vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Thuis, in Montenegro, is Igor Gluščević nog altijd een beetje in Galgenwaard. "Het vrij onverwacht bereiken van Europees voetbal; man, het was me wat”, zegt de voormalig ‘nummer negen van de FC.

Zondagmiddag keert hij terug in de Galgenwaard "Zóveel blijdschap, zóveel tranen, zóveel geluk; ik heb het niet vaak zo intens gezien in mijn leven.” In zijn gedachten is hij en blijft, de man die in 84 wedstrijden maar liefst 36 doelpunten maakte, nooit vertrokken uit de stad waar hij ruim twintig jaar na zijn vertrek nog steeds dol op is.

"Weet je,” begint Gluščević, "soms vallen dingen in je leven op hun plek. Dat had ik toen ik in 2000 naar Utrecht kwam. Het team dat opeens begon te draaien, de supporters die een soort Balkan-passie uitstraalden, mijn kinderen Nicola en Natalya die in Nederland zijn geboren; er gebeurde zoveel. Ik ben na mijn tijd bij FC Utrecht nog op veel plaatsen geweest, ook in Nederland, maar aan 'Utreg' bewaar ik mijn meest dierbare herinneringen. Het is de stad waar ik elke keer weer thuiskom. Echt, ik hou van Utrecht.”

Lees meer:
0 reacties