Gilissen legt uit: "Die moeten nu de stap maken naar het eerste"

Tim Gillissen
Tim Gillissen Foto: © Pro Shots

Jong FC Utrecht is nog geen bron van hele aanwassen aan nieuw talent gebleken voor het eerste elftal. Tim Gilissen, technisch manager bij FC Utrecht, wil die kant de komende jaren wel op met het beloftenelftal.

“Ik ben de schakel tussen de korte en lange termijn, tussen het eerste elftal en het opleiden van spelers via de academie en Jong FC Utrecht. Ik richt me op Jong, de samenstelling ervan, op de staf en de samenwerking met de academie”, legt hij uit bij Voetbalzone.

Gilissen hoopt dat in de toekomst meer spelers doorbreken bij FC Utrecht. “Nu gaan we richting de derde fase: het niveau zit op een goed peil, de academie heeft zich doorontwikkeld. Spelers vanuit Jong Utrecht met dertig tot zestig wedstrijden aan ervaring in de Keuken Kampioen Divisie moeten nu de stap maken naar het eerste elftal.”

“Wij zoeken een balans tussen resultaat en ontwikkeling. Maar hoger op de ranglijst wil staan moet geen doel op zich zijn. Dat betekent namelijk dat je spelers langer bij je houdt”, vervolgt hij. “Het doel is talent ontwikkelen, maar jezelf wel laten zien. Dit seizoen hebben we tot nu toe laten zien dat we wel degelijk wat in de melk te brokkelen hebben.”

Lees meer:
0 reacties