Gilissen: "Die lichting moet op deze manier naar FC Utrecht 1"

Tim Gilissen
Tim Gilissen Foto: © Pro Shots

Ivar van Dinteren staat sinds dit seizoen voor de groep bij Jong Utrecht. Toen Ron Jans later na het ontslag van Michael Silberbauer werd aangesteld als trainer van het eertse, betekende dat een weerzien; eerder was Van Dinteren de assistent van Jans bij FC Twente.

Terugkeren in die rol wilde Van Dinteren echter niet. "Het was voor mij geen optie", zegt hij tegenover Voetbal International. "Ron weet waar ik naartoe wil, hij heeft dan ook niet gevraagd of ik opnieuw assistent wilde worden. Ik wil hoofdtrainer worden en daar steunt hij me in. Sowieso ben ik niet bezig met hoofdtrainer worden van Utrecht 1. Vraag het maar aan Tim Gilissen: tijdens onze gesprekken is het daar geen moment over gegaan. Ik wilde op eigen benen staan en bouwen. Die kans krijg ik hier."

Van Dinteren is ambitieus met de beloftenploeg, maar weet dat dat lastig kan zijn. "Wij moeten opleiden voor de topzes in Nederland. Daar wil FC Utrecht namelijk spelen. Maar de stap van de Eerste Divisie daar naartoe is heel groot."

Technisch manager Tim Gilissen weet wel dat er steeds meer spelers van Jong FC Utrecht een mooie stap maken. "Wij hebben de laatste jaren behoorlijk wat spelers afgeleverd aan het betaalde voetbal. Maar dat was vooral in de top van de Eerste Divisie. Nu heeft iemand als Rick Meissen de stap naar Sparta gezet, Derensili Sanches Fernandes naar Excelsior en Christopher Mamengi naar Almere City. De Eredivisie. En de volgende lichting moet op deze manier naar FC Utrecht 1", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties