Galgenwaard in middenmoot: "Alsof je in de Championship terechtkomt"

Stadion Galgenwaard
Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Voetbal International is de afgelopen maanden bezig geweest met een stadiontest langs alle Eredivisie-stadions. De Utrechtse Galgenwaard doet het met een negende plek gemiddeld en ontving een 6,6 als eindcijfer.

Stef de Bont, Iwan van Duren en Tom Knipping hebben zich bezig gehouden met het testen van de Nederlandse voetbaltempels. De toegankelijkheid van het stadion krijgt een schrale 4. "Het Herculesplein is op wedstrijddagen een drama. Ook vandaag." De dure horecaprijzen, de lange wachttijden voor een biertje of een broodje en het lange wachten bij de toiletten helpen ook niet mee.

Over het entertainment zijn ze dan weer wel te spreken. Een goed clubblaadje voor de wedstrijd, groot assortiment in de fanshop en een goede speaker. Ook over de faciliteiten is het drietal niet ontevreden. Het assortiment is, net als in de fanshop, ook bij de catering ruim. "En gelukkig, de worstenverkoper loopt zijn rondje over de tribune." De Wifi in het stadion werkt goed. "T-Mobile is hoofdsponsor en daar profiteren de fans van. Galgenwaard Connected werkt uitstekend."

De toiletten werden minder goed bevonden: "Voor de wedstrijd zien we een paar mannen stiekem plassen op het Herculesplein. En dat terwijl er binnen elftallen urinoirs opgesteld staan. De kwaliteit laat te wensen over. Een uur voor de aftrap is het al opvallend vies."

De uitstraling van het stadion krijgt net als het entertainment en de faciliteiten een 7. Twee grote schermen, open hoeken en steile tribunes. "Wie voor het eerst naar Stadion Galgenwaard gaat, denkt dat hij in het Championship terecht is gekomen."

De sfeer is volgens de jury het hoogtepunt van het stadion. Die krijgt een dikke 8! Het stadion is bijna uitverkocht en dat voel je. FC Utrecht speelt niet zijn beste wedstrijd, maar de sfeer is negentig minuten goed. "Waar de Bunnikside vroeger nog weleens terug wilde vallen op 'Utrecht, wakker worden', blijven ze nu achter de ploeg staan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 29 1 37
10 Fortuna Sittard 29 -17 35
11 SC Heerenveen 29 -8 33
Bekijk de hele stand