"Gaan we genieten van een grachtentoer en van Euro Utreg komt eraan?"

FC Utrecht-spelers vieren feest voor de Bunnikside
FC Utrecht-spelers vieren feest voor de Bunnikside Foto: © Pro Shots

FC Utrecht kan zich nog steeds direct plaatsen voor Europees voetbal. Ben ten Boden schrijft in zijn column voor De Utrechtse Internet Courant dat het nog best mogelijk is voor de Domstedelingen.

Mocht Feyenoord de bekerfinale winnen, dan kwalificeert de nummer vijf van de Eredivisie zich voor de voorronde van de Europa League. Voor FC Utrecht maakt daar ook nog kans op. Momenteel staat Ajax op de vijfde plaats met 48 punten. Op plek zes staat NEC met 47 punten, en FC Utrecht volgt op de zevende plaats met 45 punten.

Ten Boden ziet mogelijkheden in het programma van de Domstedelingen. “Nu twee weken rust en dan op zondag 28 april RKC uit. Een week later op 5 mei, Bevrijdingsdag, thuis in wederom een volle Galgenwaard: Vitesse. We kunnen ze uitzwaaien, mits ze nog bestaan."

Ook in de laatste speelronde ziet de columnist mogelijkheden. “Zij betalen de tol voor de diverse malversaties in de afgelopen jaren. En last but not least, Ajax. Daar is de uitgebroken Vesuvius niets mee. We kunnen nog over ze heen.” Hij ziet dan ook al voor zich hoe het zou zijn als Europees voetbal wordt behaald. “Plaats vijf voor FC Utrecht. Gaan we weer genieten van een Grachtentoer? En van je Euro, Euro Utreg komt eraan? Sam Lammers is er klaar voor. De fans en de club ook.

Lees meer:
0 reacties