Fraser over 'eerste crisis' FC Utrecht: "Mijn ploeg heeft tijd nodig"

Henk Fraser
Henk Fraser Foto: © Pro Shots

FC Utrecht staat momenteel op de zevende plaats in de Eredivisie. De laatste drie competitieduels werden gewonnen door de ploeg van Henk Fraser. Had de trainer verloren van Sparta en SC Heerenveen, dan was het nog voor het WK over zijn baan gegaan. Fraser toont zich een realist.

"We hebben de laatste fase van de eerste helft van het seizoen keihard nodig gehad om de mensen te overtuigen", zegt Fraser tegen Voetbal International. "Mijn spelersgroep, van hoe ik wil werken. De supporters dat het gaat komen. Ik kan wel vragen om begrip. Dat we heel veel nieuwe spelers hebben, dat ik best wel kwaliteit ben kwijtgeraakt, veel blessures, jongens die niet fit naar de club zijn gekomen."

Fraser gaat verder: "Ik kan alles opsommen maar in de fase dat wij geen punten pakken, vinden de mensen dat gelul. En misschien nu nog wel. Er zijn genoeg argumenten aan te dragen. Mijn ploeg heeft gewoon tijd nodig. Ik weet het, trainers krijgen dat niet. Maar spelers hebben wél tijd nodig. In deze fase van de competitie ging het maar om één ding: winnen."

De winterstop komt haast ongelegen voor FC Utrecht en Fraser: "Natuurlijk, we zitten nu eindelijk met het gevoel dat we als team spelen. Dat levert resultaten op. En dus zou je het liefste door willen gaan. Tegelijkertijd hebben we veel jongens die nog fitter moeten worden."

"We hebben tijd en ruimte nodig om met een vast team te spelen. We moeten die break optimaal benutten. We zullen ook aan de slag gaan met het systeem. We hebben in verschillende systemen gespeeld. Ondanks dat ik daar nog steeds achter sta, kan dat een ploeg iets extra’s geven. Vastigheid", aldus Fraser.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
Go Ahead Eagles
14:30
FC Utrecht
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
FC Utrecht
21:00
Excelsior
za
28/01
AZ
21:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
Bekijk de hele stand