Fraser over Van Gaal: "Wat AZ voor jou is, is FC Utrecht voor mij"

Louis van Gaal samen met Henk Fraser op de bank van Oranje
Louis van Gaal samen met Henk Fraser op de bank van Oranje Foto: © Pro Shots

Henk Fraser droeg donderdag een trainingspak met het FC Utrecht-logo. De oud-speler van FC Utrecht is de nieuwe trainer van de club uit de Domstad. Komende winter is hij er dus niet bij op het WK in Qatar als assistent-trainer van Oranje.

Fraser vindt het aan de ene kant jammer dat hij niet met Oranje naar het WK gaat, maar is nu blij om trainer te zijn van FC Utrecht. "Sparta is de club waar ik als speler mocht beginnen. Maar Utrecht is de club die me is bijgebleven", zegt Fraser tegen Voetbal International. "Daar ben ik het speelse kwijtgeraakt, heb ik waardevolle lessen geleerd. Ik ben er volwassen geworden."

Fraser vervolgt: "Louis van Gaal heeft voor Sparta heel warme gevoelens, net zoals ik dat heb. Maar AZ is voor hem de club waar hij als trainer begonnen is. Dus ik zei tegen hem: Dat is het! Wat AZ voor jou is, is FC Utrecht voor mij. Toen zei hij: "Ik begrijp het helemaal!" En toch heeft hij nog wel Frans van Seumeren gebeld om een poging te wagen."

Het was een moeilijk besluit, maar Fraser heeft geen wrok richting Van Seumeren. "Dat was duidelijk. Het kan je soms even raken. Het kan je soms zelfs even pijn doen. Maar ik hou ook wel van de duidelijkheid die Van Seumeren heeft gegeven. Daar kan je ook niet omheen. Ik heb ook geleerd daar mee om te gaan en de eerlijk, directheid en zuiverheid te waarderen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand