Fraser: "Ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij de gevaren daar"

Henk Fraser tijdens de wedstrijd tegen Ajax
Henk Fraser tijdens de wedstrijd tegen Ajax Foto: © Pro Shots

Op achtjarige leeftijd zag de familie van FC Utrecht-trainer Henk Fraser zich genoodzaakt om hun woning in Suriname te verkopen om vervolgens naar Nederland te verhuizen. Speciaal voor een tante die een bepaalde behandeling nodig had.

De behandeling die zijn tante nodig had was zeker niet goedkoop en dus werden alle bezittingen verkocht voordat de familie afreisde naar Nederland. Het plan van het overgrote gedeelte van de familie was om terug te keren naar Suriname, maar Fraser en zijn gezin bleven in Nederland. Het laatste bezoek van de 56-jarige trainer aan zijn geboorteland is alweer 30 jaar geleden.

Wanneer Nederland begint aan het WK keert Fraser terug naar zijn land van herkomst om met zijn neven "het bos" in te duiken en te verkennen. "Het bos is de jungle, het oerwoud. Het is geen Kralingse Bos, zal ik maar zeggen", vertelt de oefenmeester in een interview met Voetbal International. "In Suriname heb je slangen, spinnen, wilde dieren. In mijn jeugd ik was nooit verder gekomen dan Blauwe Berg. Voor Surinamers is het bos een bijzondere plek. Het is een muscolino-land. Het is kamperen, maar dan met mannen."

"Je pakt ijs en drank in, gaat naar de jungle en vertelt elkaar sterke verhalen", vervolgt Fraser. "Veel Nederlanders - zo word ik ook gezien omdat ik al zolang weg ben - worden in het bos bevangen door een zekere angst. Ik had dat gek genoeg niet. Eén van mijn neven, getrouwd met een Indiaanse, keek me aan en zei: Je kunt een indiaan uit het bos halen, maar een bos niet uit de indiaan. Ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij de gevaren daar."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand