Fraser blikt terug op Younes-incident: "Ga dat niet veranderen"

Henk Fraser in Heerenveen
Henk Fraser in Heerenveen Foto: © Pro Shots

Henk Fraser begon deze week aan de voorbereiding bij RKC Waalwijk. De oefenmeester zat sinds december vorig jaar zonder werk, nadat hij ontslagen werd bij FC Utrecht door een conflict met Amin Younes.

In gesprek met Voetbal International vertelt Fraser dat hij zijn ontslag al lang achter zich heeft gelaten. "Ik ben geen type dat lang last heeft van dit soort dingen, ik ben niet iemand die daar heel lang in blijft hangen", legt hij uit. "Ik heb een net iets ander inzicht in dit soort zaken in het leven."

Verder wil de oefenmeester ook niet meer ingaan op het handgemeen met de aanvaller. "Dat wat er gebeurd is is tegenwoordig een overtreding, maar ik zit er niet zo extreem in. Ik werk in de topsport waar zaken gebeuren die in de normale wereld minder gebeuren", stelt hij. "Daarmee praat ik het nog steeds niet goed, begrijp me niet verkeerd. Maar ik vind het moeilijk me er over uit te laten."

Toch betekent het niet dat hij in de toekomst voorzichtiger gaat werken. "Ik ga dat niet veranderen, dit is hoe ik in het leven sta", laat hij weten. "Feit is wel dat je je moet aanpassen. Mijn gedachten veranderen niet, maar ik moet me aanpassen."

Lees meer:
0 reacties