Frans van Seumeren over ambities: "Ik heb me volledig vergist"

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren Foto: © Pro Shots

In een nieuwe aflevering van De Beslissers schuift donderdag FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren aan. Het is de langste tot nu toe en niet voor niks. Tegenover Wilco van Schaik en Neal Petersen rakelde Van Seumeren anekdotes op uit zijn tijd als bedrijfsman en over zijn geliefde Utrecht.

Leuk detail is dat Van Seumeren gesprekspartner Van Schaik de voetballerij in haalde, toen hij hem algemeen directeur van FC Utrecht maakte. Ze werkten daar zes jaar samen. detail is dat Van Seumeren gesprekspartner Van Schaik de voetballerij in haalde, toen hij hem algemeen directeur van FC Utrecht maakte. Ze werkten daar zes jaar samen.

Van Schaik: "De gedachten die je had toen je de club kocht, wat is er daarvan terechtgekomen?"

Van Seumeren: "Ik heb me volledig vergist. Ik dacht echt dat ik er met mijn ervaring als zakenman binnen drie jaar een top vier club van zou maken. Aan welke knop ik dacht te gaan draaien? Daar heb ik helemaal niet over nagedacht. Ik dacht dat ik mijn kernwaarden empathie, loyaliteit, slim zijn en hard werken zou lukken. Het was mij daarmee altijd gelukt, dus nu ook. Na een jaar liep ik echter al tegen de lamp. Het lukte gewoon niet om de cijfertjes juist te krijgen. En ik liep natuurlijk tegen een cultuur aan die zo verrot was als de pest. Ze vonden het allemaal leuk om bij een voetbalclub te werken, maar presteren dat zat niet in het DNA. Ook niet bij de technische staf", meldt Van Seumeren.

Petersen: "Denk niet soms: als ik iets langer had nagedacht, of mensen had gesproken…"

Van Seumeren: "Nee, want iedereen heeft het me afgeraden, zelfs mijn advocaat. Maar ik heb er nooit spijt van gehad. Ik vond het gewoon een leuke uitdaging. Mijn doel was om in de vierde stad van Nederland de club de vierde van Nederland te maken. Ik was ervan overtuigd dat dat mij zou gaan lukken."

Van Schaik: "Heb je het opgegeven dan?"

Van Seumeren: "Ik geef niet op, Wilco!"

Lees meer:
0 reacties