Ryan Flamingo onder de indruk bij FC Utrecht: "Vind ik lekker"

Ryan Flamingo tegen Ajax
Ryan Flamingo tegen Ajax Foto: © Pro Shots

De komst van Ron Jans als trainer heeft een positieve invloed gehad op FC Utrecht, meent Ryan Flamingo. Onder Jans zijn bewind heeft FC Utrecht gigantische stappen gezet op de ranglijst.

"Ik vind typisch voor hem het hoge druk zetten. Dat is het belangrijkste punt waarin we verbeterd zijn. Als je hoog druk zet en je verovert de bal hoog, dan kun je ook weer gemakkelijker scoren en houd je de tegenstander van je eigen goal af. Daar trainen we elke dag op. Toen hij hier kwam, was hij positief en duidelijk en dat hadden we nodig als groep", opent Flamingo bij De Telegraaf.

Jans stelt hoge eisen. "De trainer probeert je te triggeren. Als je in zijn ogen niet goed traint dan krijg je dat meteen te horen en moet je op zijn kantoortje komen. Dat houdt je wel scherp. Maar hij neemt je ook soms apart, als je het wel goed doet. Dan zegt hij: ‘Houd dit vast, ga zo door’. Hij zit er gewoon goed bovenop en dat vind ik lekker."

Verdediger annex middenvelder: in de toekomst hoopt hij één van de twee posities permanent te kunnen bekleden. "De ene positie vraagt weer andere dingen dan de andere positie. Je bent de hele tijd aan het schakelen. Ik weet dat ik allebei de posities kan invullen, maar het zou wel fijn zijn als ik me in de toekomst op één van de twee plekken zou kunnen gaan richten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand