Flamingo verbaasd: "Daar begrijp ik nog steeds helemaal niks van"

Ryan Flamingo
Ryan Flamingo Foto: © Pro Shots

Ryan Flamingo koos afgelopen zomer voor verhuur aan FC Utrecht. Bij aankomst van Flamingo had FC Utrecht al twee verloren wedstrijden achter de rug. De club had te maken met een crisis, waar trainer Michael Silberbauer was ontslagen en de Sassuolo-huurling geconfronteerd werd met de uitdaging van degradatievoetbal.

"Op dat moment werd FC Utrecht concreet. Dat verhaal sprak me enorm aan. Grote club, ambitieus. Een goede vervolgstap", begint Flamingo zijn verhaal in gesprek met Voetbal International. Althans, dat dacht hij. FC Utrecht krijgt te maken met puntenverlies en zakt verder naar beneden. "Daar begrijp ik nog steeds helemaal niks van. Dit elftal is veel te goed om onderin te staan. Het was een onrustige start, maar ik denk dat we inmiddels de weg naar boven hebben ingeslagen. Het komt wel goed, echt!"

Terwijl medespelers mogelijk worstelen met vorm en druk, lijkt Flamingo hier geen last van te hebben. Flamingo groeit uit tot dé nieuwe favoriet van het publiek. "Ik voel het vertrouwen en kan hier belangrijk zijn", zegt hij. "Wat mijn beste positie is? Ik vind dat heel lastig. Ik denk centraal achterin. In Italië heb ik echt grote stappen gemaakt. Op 6 kan ik ook spelen, maar dat is in het begin een beetje onwennig. Daar moet ik altijd weer een beetje ingroeien. Bij Vitesse heb ik zelfs nog een paar wedstrijden als back gespeeld. Maar het liefst ben ik één van de twee centrale verdedigers", aldus Flamingo.

Lees meer:
0 reacties