Flamingo over definitieve stap FC Utrecht: "Het is aan de club"

Ryan Flamingo in duel met Ayase Ueda
Ryan Flamingo in duel met Ayase Ueda Foto: © Pro Shots

Ryan Flamingo, die FC Utrecht momenteel huurt van Sassuolo, sprak met Voetbal International over een mogelijke transfer in de toekomst. De multi-inzetbare speler geniet momenteel van interesse van PSV en gaat dieper in op de geruchtenmolen rondom hem.

"Het zijn leuke dingen om te lezen, natuurlijk", vertelt de 21-jarige Jong Oranje-international. "Mijn vader en zaakwaarnemers doen op de achtergrond hun werk en ik probeer me zoveel mogelijk te concentreren op het voetbal en het winnen van wedstrijden met FC Utrecht. Het is aan de club of ze de optie gaan lichten of niet. We zien het wel."

Een avontuur in het buitenland lijkt Flamingo ook wel wat in de toekomst, met name als hij afgelopen week de Champions League duels keek. "Zo’n hoog tempo, echt mooi om te zien. Het is een droom om daar ooit te spelen. En ik denk ooit, als ik álles uit mezelf haal, dat ik het zou kunnen halen", zo stelt de ambitieuze Flamingo.

"Maar het moet stap voor stap en die stappen moeten rustig zijn, niet te groot. Daarom wil ik liever niet naar het buitenland, tenzij er iets aantrekkelijks komt en je het gevoel hebt dat je alles kan gaan spelen. Zoveel mogelijk spelen, want dan gaat vanzelf je waarde omhoog. De ideale route voor mij is om veel wedstrijden in Nederland af te werken, om dan naar de subtop in het buitenland te gaan en uiteindelijk in de absolute top te eindigen."

Flamingo lijkt zijn plan al helemaal uitgestippeld te hebben en wil nog geen enkele optie uitsluiten. "Want ik kan dit allemaal wel zeggen, maar wat als ineens op een dag Chelsea voor de deur staat?", vraagt de verdediger zich hardop af. Hij stelt dat het buitenland 'heel verleidelijk' blijft. "Je kunt bijna geen nee zeggen en je wéét ook helemaal niet wat je doet op het moment dat er zo’n club op de stoep staat", aldus de huidig FC Utrecht-basiskracht.

Lees meer:
0 reacties