Flamingo heeft ultiem doel voor ogen: "Denk dat het mogelijk is"

Ryan Flamingo in duel met Ayase Ueda
Ryan Flamingo in duel met Ayase Ueda Foto: © Pro Shots

Ryan Flamingo knokt met FC Utrecht voor een plek om Europees voetbal. De verdediger annex middenvelder van FC Utrecht maakt zelf een spectaculaire ontwikkeling door.

"Het grootste doel was de play-offs halen, maar vijfde worden kan misschien ook nog. Omdat we nu zien dat het nog mogelijk is, moeten we daar op blijven jagen. Ik denk dat het mogelijk is als we de juiste instelling hebben", denkt Flamingo in gesprek met De Telegraaf. "Sowieso moeten we ons niveau zien vast te houden, want het is belangrijk om met een goede vorm de play-offs in te gaan, als we de vijfde plek niet weten te pakken."

Flamingo staat in de belangstelling van PSV, maar het kan altijd beter. "Ik vind wel dat ik goed bezig ben, maar er zijn zeker nog dingen die beter kunnen en beter moeten. Ik zou bijvoorbeeld nog bepalender willen zijn en ik had graag nog wat extra goals gemaakt."

"Bij Vitesse had ik er vorig seizoen drie gemaakt. Ik wilde dit seizoen voor vijf gaan, maar ik sta nu op twee. Ook al ben ik verdediger, toch ben ik gewend om regelmatig te scoren. Bij Sassuolo maakte ik er in de Primavera, de hoogste jeugdcompetitie, veertien in één seizoen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties