FC Utrecht ziet ongeslagen reeks ten einde komen in Amsterdam

Sam Lammers in duel met Ahmetcan Kaplan
Sam Lammers in duel met Ahmetcan Kaplan Foto: © BSR Agency

FC Utrecht heeft zondagmiddag geen resultaat weten te behalen op bezoek bij Ajax. In de Johan Cruijff ArenA eindigde het duel in 2-0.

Bij Ajax oogde alles een stuk zekerder dan de afgelopen weken het geval. FC Utrecht kwam er op een enkele kans van Sam Lammers eigenlijk weinig aan te pas in Amsterdam. Vlak voor rust zette Brian Brobbey de thuisploeg op voorsprong na een lange bal van achteruit.

Gedurende de tweede helft werd het voetbal wat onrustiger en kwam FC Utrecht vaker voor de Amsterdamse goal. Het leidde een kwartier voor tijd echter in de 2-0 van Ajax. Kenneth Taylor was het eindstation van een snelle uitbraak. De ploeg van John van 't Schip moest in de slotfase nog wel verder met tien man. Na ingrijpen van de VAR kreeg Devyne Rensch een rode kaart. Bij de Domstedelingen mocht jeugdspeler Jesse van de Haar nog zijn debuut maken in het eerste.

Zo komt er dus een einde aan de recordreeks van ongeslagen duels van FC Utrecht, die op de achtste plaats blijven. Ajax klimt terug naar de vijfde plek.

Ajax 2-0 FC Utrecht

39' Brobbey 1-0
77' Taylor 2-0

Opstelling Ajax: Ramaj, Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa, Hlynsson (85' Medic), Henderson, Mannsverk (78' Van den Boomen), Taylor (89' Tahirovic), Brobbey (89' Akpom)

Opstelling FC Utrecht: Branderhorst, Ter Avest (66' Bozdogan), Van der Hoorn, Viergever, El Karouani (66' Iqbal), Fraulo, Flamingo, Boussaid (82' Van de Haar), Toornstra (66' Jensen), Azarkan (46' Okkels), Lammers

Lees meer:
0 reacties