Samenvatting: FC Utrecht zet reeks voort en blijft ongeslagen

FC Utrecht heeft zaterdagavond in Rotterdam Excelsior met 1-1 gelijk gespeeld tegen Excelsior. Het enige doelpunt van FC Utrecht werd gemaakt door Jens Toornstra.

De Utrechters gingen naar Rotterdam met een ongeslagen reeks van tien wedstrijden en hebben hier een elfde aan toegevoegd. FC Utrecht begon het duel goed. Na ruim vijf minuten waren er al kansen voor Fraulo en Toornstra, maar zij wisten Excelsior-doelman Van Gassel niet te verschalken. Fraulo kreeg na een half uur spelen nog een grote kans. Deze fraaie solo verdiende een treffer, maar het bleef 0-0.

Pas vlak na rust was het Excelsior dat een keer in de richting van het doel schoot. Driouech schoot echter hoog over de deklat. Na 63 minuten was er dan de langverwachte treffer. Toornstra was de maker nadat Van Gessel zich verkeek op het schot. Lang kon FC Utrecht niet genieten van de voorsprong, twee minuten later was het namelijk Horemans die geheel tegen de verwachting in gelijk maakte. 1-1.

Excelsior rook bloed en ondanks dat het nog weinig had laten zien gingen ze in de slotfase op zoek naar de volle buit. FC Utrecht werd onder druk gezet en door meerdere corners voor het doel van de gasten werd er nog menig kans gecreëerd door Excelsior.

In de slotfase voerde Ron Jans nog enkele wissels door. Jensen en Bozdogan kwamen erin voor Toornstra en Flamingo. Tot een groot slotoffensief kwam het niet waardoor beide ploegen 1 punt rijker de douche opzochten.

Lees meer:
0 reacties