FC Utrecht verliest na verlenging de finale van de Play-Offs

Sam Lammers baalt
Sam Lammers baalt Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft zich niet weten te plaatsen voor de tweede voorronde van de Conference League. In de finale van de play-offs werd met 1-2 verloren van Go Ahead Eagles.

De wedstrijd begon in een uitverkocht stadion aan de wedstrijd en de spelers hadden er ook zin, want al na 4 minuten kreeg de FC de eerste kans. Ook Go Ahead werd gevaarlijk, maar uiteindelijk was het Nick Viergever die de 1-0 maakte voor FC Utrecht uit een rebound na een kopbal van Ryan Flamingo. Sam Lammers was heel dichtbij de 2-0, maar het bleef bij 1-0. Dat was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg de ploeg van Ron Jans het lastiger. Go Ahead werd steeds gevaarlijker en kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar keer op keer ontsnapte de thuisploeg. Ook Utrecht kreeg in de slotfase kansen op een beslissing, maar uiteindelijk het bleef 1-0. Vlak voor tijd pakte Oscar Fraulo rood en zo namen de zenuwen toe. Naast het veld ontspoorde het volledig door fans en vuurwerk en de wedstrijd werd tijdelijk gestaakt. Na de hervatting kwamen de Eagles heel snel op 1-1 door een eigen doelpunt van Viergever en moest er een verlenging aan te pas komen.

In de verlenging waren er aan beide kanten grote kansen en in de tweede helft leek Utrecht zelfs op voorsprong te komen, maar Lammers werd teruggefloten voor buitenspel. Vlak voor het einde was het Joris Kramer die de 1-2 maakte voor Go Ahead en zo eindigde de play-offs van FC Utrecht in mineur.

Lees meer:
0 reacties