FC Utrecht weet verdediger langer te binden: "Hij is leergierig"

Joshua Mukeh
Joshua Mukeh Foto: © BSR Agency

FC Utrecht gaat langer door met Joshua Mukeh. De 21-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot medio 2027 aan de Utrechtse FC verbindt.

Mukeh speelt sinds de zomer van 2018 in de jeugdopleiding van FC Utrecht, waarna hij in 2021 de overstap maakt naar Jong FC Utrecht. Op 2 april 2021 debuteerde de verdediger in de beloftenploeg en enkele weken later tekende hij zijn eerste profcontract.

Die verbintenis liep af en is nu dus verlengd. Mukeh werd vorig seizoen verhuurd aan TOP Oss en dit seizoen speelt hij weer bij Jong FC Utrecht. Wel traint hij vaak mee bij het eerste elftal en Ron Jans heeft Mukeh ook al enkele keren opgenomen in zijn wedstrijdselectie. "Joshua heeft dit seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt", zegt technisch manager Tim Gilissen op de clubwebsite.

"Hij is leergierig en heeft samen met de staf hard gewerkt om de volgende stappen te maken als een sterke verdediger met een goed inzicht. Zijn goede ontwikkeling heeft onder meer geresulteerd in het feit dat hij de aansluiting bij het eerste elftal heeft gevonden. Met deze contractverlenging geven we samen een vervolg aan de mooie stappen die Joshua de voorbije tijd heeft gezet", aldus Gilissen.

Lees meer:
0 reacties