FC Utrecht weer subtopper: "Mede aan Vasilis Barkas te danken"

Vasilios Barkas
Vasilios Barkas Foto: © Pro Shots

Vasilis Barkas keerde deze zomer terug bij FC Utrecht. Lange tijd werd zijn terugkeer onmogelijk geacht, maar de Domstedelingen zijn maar wat blij dat hij weer onder de lat staat.

"Barkas bewijst zo zijn waarde voor Utrecht, terwijl er in de zomer nog veel te doen was om zijn terugkeer. De club had met nieuweling Mattijs Branderhorst en talent Fabian de Keijzer immers al twee goede keepers in huis. Lang leek de komst van Barkas, die vorig seizoen werd gehuurd van Celtic, financieel onhaalbaar. Utrecht was al doorgeschakeld, tot de Griek toch weer beschikbaar werd en ook haalbaar bleek. Dit seizoen is duidelijk dat de Griek de onbetwiste eerste man is", zo schrijft Sander Janssen in Voetbal International.

Onder Ron Jans en met een uitblinkende Barkas gaat het beter. "Waar Utrecht er halverwege oktober nog niet florissant voor stond, staat de club nu op een dertiende plek met zestien punten. Het gevaar is zeker nog niet geweken, maar het gat met zestien is net zo groot als het gat met plek acht."

Barkas hield altijd geloof. 'Het is nog veel te vroeg in het seizoen om ons af te schrijven. Het gaat erom waar we aan het einde van het seizoen staan. Ik denk nog altijd dat wij de play-offs om Europees voetbal kunnen halen', zei hij destijds. "De Griek kreeg gelijk. Utrecht is inmiddels al bijna twee maanden ongeslagen en presteert sinds de komst van Jans weer als de subtopper die het jaren is geweest. Dat is mede te danken aan de reddingen van Barkas."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand