FC Utrecht Vrouwen wil groeien: "We willen naar die vaste cao"

Linda Helbling
Linda Helbling Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen werkt aan het professionaliseren van de organisatie om volgend seizoen de doelstelling, een plek in het linkerrijtje, te behalen. Coach Linda Helbling legt uit. 

Er is een voedings- en performancecoach toegevoegd aan het team, en de keeperstrainer zal volgend seizoen vaker aanwezig zijn dan de twee of drie keer per week. Een andere stap is het streven naar een vaste cao, omdat sommige speelsters nog steeds slechts een vrijwilligersvergoeding ontvangen.

"Zij moeten daarnaast 24 uur per week werken om goed rond te komen, maar wij verwachten wel dat ze hun sport op één hebben staan. Dat kan niet", legt Helbling uit in gesprek met De Gelderlander. "We willen naar die vaste cao en het minimumloon voor de hele selectie. Pas dan kan je echt stappen zetten."

Een voorbeeld: in januari ontdekte Helbling dat er nauwelijks meer wedstrijden op vrijdag zouden zijn, wat eerder wel was aangenomen. "Dat betekent dat je hele weekplanning verandert. Dat is niet zo’n probleem als elke speler zich volledig op voetbal richt, maar dat is niet de situatie. Dat heeft gevolgen voor de meiden die werken."

Volgend seizoen wil FC Utrecht de selectie versterken en waarschijnlijk de transfermarkt opgaan voor nieuwe spelers. De komst van de Belgische keepster Femke Bastiaen is al bevestigd, maar de coach kan nog niets zeggen over andere versterkingen.

"Ik verwacht dat de selectie er in kwaliteit op vooruit gaat. We willen een mix van ervaring en talent aantrekken. Dan kunnen we pas echt aan de details gaan werken, waardoor we hopelijk ook echt een vuist kunnen maken tegen de grote clubs."

Lees meer:
0 reacties