Samenvatting: FC Utrecht Vrouwen wint na twee late doelpunten

Na drie wedstrijden zonder winst heeft FC Utrecht Vrouwen vrijdagavond weer drie punten gepakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In eigen huis was de ploeg van coach Linda Helbling met 2-0 te sterk voor Excelsior Vrouwen.

Op Sportpark Zoudenbalch ging het lang gelijk op tussen beide ploegen. In de eerste 45 minuten wisten FC Utrecht Vrouwen en Excelsior Vrouwen niet te scoren en in de tweede helft kwam daar pas laat verandering in. Lotje de Keijzer zorgde voor de 1-0. De 21-jarige aanvalster deed daarmee haar oude liefde pijn: ze verruilde Excelsior Vrouwen afgelopen zomer voor FC Utrecht Vrouwen.

In de blessuretijd viel nog de 2-0. Eshly Bakker tekende voor haar vijfde competitiedoelpunt van het seizoen en stelde daarmee de Utrechtse zege veilig.

Scoreverloop:
83' 1-0
Lotje de Keijzer
90+ 2-0 Eshly Bakker

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: De Groot, Van der Most (46' Van Schoonhoven), Mahieu, Van der Zanden, Op den Kelder, Van Straten, Munsterman, De Keijzer, Bakker, Visscher (86' Kruize), Roosjen (66' Prins)

Opstelling Excelsior Vrouwen: Pothof, Van Goch, Smit, Helderman, De Ridder, De Raaff (68' Homan), Van Vliet (88' Lammers), Kathelyn Hendriks (68' Van Spijk), Groenewegen, Ellouzi, Breewel

Lees meer:
0 reacties