FC Utrecht Vrouwen verliest bij Ajax: "Dat was wat geflatteerd"

Een spannende wedstrijd zondagmiddag tussen Ajax Vrouwen en FC Utrecht Vrouwen, eindigde uiteindelijk in een 5-2 overwinning voor Ajax. Coach Linda Helbling leidde haar team naar een opmerkelijke prestatie, gezien de situatie bij rust waarin de stand 2-2 was.

"Ja, dat was een heel fijn gevoel ook", begon Helbling, verwijzend naar de 2-2 ruststand, tegenover DUIC. "Ik denk dat er na de 2-0 ook wel iets loskwam binnen de groep. De manier waarop de goals vielen is zonde en slordig. Groot compliment voor de groep hoe ze het vanaf dat moment eigenlijk oppakken. Ik denk dat de 2-2 niet eens onverdiend was."

De sfeer in de kleedkamer tijdens de rust straalde optimisme uit. "De sfeer was goed en we hadden vertrouwen. Dat hebben we de tweede helft volgens mij ook op die manier uitgestraald. Uiteindelijk vind ik de uitslag wat geflatteerd, vooral als je kijkt naar het wedstrijdbeeld. Maar dat is ook voetbal."

Het vierde doelpunt van Ajax, de 4-2, was onderwerp van discussie vanwege buitenspel. "De 4-2 was wel een doelpunt, maar wel vanuit buitenspel. Dat overkomt je en daar moeten we ook gewoon mee dealen. Het is dan wel zonde op zo'n moment, volgens mij zaten we prima in de wedstrijd en was er nog van alles te bereiken."

Ondanks de teleurstelling van de nederlaag tegen Ajax eindigde Helbling met de woorden: "We hebben gestreden. We hebben geprobeerd te voetballen. Ik ben vooral ook trots op het team."

Lees meer:
0 reacties