VIDEO: Samenvatting, FC Utrecht Vrouwen pakt puntje tegen AZ

FC Utrecht Vrouwen en AZ Vrouwen hebben zaterdagmiddag de punten verdeeld. Op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde de wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie in 2-2, na een razendsnelle goal van AZ Vrouwen.

Al na elf seconden lag de bal in het netje namens de Alkmaarders. Isa Dekker vond Floor Spaan, die de bal simpel achter keepster Jasmijn de Groot kon tikken. Het was de snelste goal in de Azerion Vrouwen Eredivisie sinds dat de statistieken worden bijgehouden door Opta (sinds het seizoen 2020/21). FC Utrecht Vrouwen moest echt even bijkomen van die snelle klap en moest de meerdere erkennen in AZ Vrouwen.

Toch knokte FC Utrecht Vrouwen zich terug. In het eerste kwartier na de rust draaide de ploeg van coach Linda Helbling het helemaal om. Eshly Bakker tekende voor de gelijkmaker, waarna Femke Prins, die de voorkeur kreeg boven Judith Roosjen, de 2-1 op het scorebord zette. Toch pakte AZ Vrouwenuiteindelijk nog een punt. Spaan tekende voor haar tweede treffer van de middag, waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Scoreverloop:
1' 0-1
Floor Spaan
50' 1-1 Eshly Bakker
58' 2-1 Femke Prins
64' 2-2 Floor Spaan

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: De Groot, Op den Kelder, Van der Zanden, Mahieu, Van Schoonhoven, Van Straten (74' Kruize), Bakker (74' Roosjen), Munsterman, Visscher, Prins, De Keijzer

Opstelling AZ Vrouwen: Liefting, Mol, Woons, Stoop, Caprino, Colin (46' Op de Weegh), De Vette (76' Boukakar), Van Bentum (59' Kruijthof), Dekker (59' Van der Most), Van Lunteren, Spaan (76' Peereboom)

Lees meer:
0 reacties