FC Utrecht vrouwen op de zesde plek: "Hebben kansen laten liggen"

Coach Linda Helbling deelt haar gedachten over de huidige zesde plek van FC Utrecht vrouwen. Met een vleugje zelfreflectie benadrukt ze dat ze als nieuwkomer voorafgaand aan het seizoen tevreden zou zijn met deze plek, maar Helbling blikt ook eerlijk terug op gemiste kansen.

"Als we van te voren hadden bedacht dat we rondom de winterstop op de zesde plaats zouden staan, dan denk ik dat we daar meer dan tevreden over zouden zijn geweest", begint Helbling haar verhaal in gesprek bij Café Galgenwaard. "Achteraf kun je zeggen dat we hier en daar wat punten hebben laten liggen."

"Je ziet uiteraard dat Twente en Ajax Champions League niveau hebben. Fortuna is natuurlijk vorig jaar ook heel dicht bij de top gebleven. Waar staan wij dan als FC Utrecht zijnde", vraagt Helbling zich af. "Je wilt toch ook wel aanvallend voetbal spelen. Aan de andere kant is het ook zo, dat de fouten die dan gemaakt worden ook keihard afgestraft worden."

"Ik denk dat we in de beginfase daar ook een aantal keer mee zijn weggekomen, dat een tegenstander dat niet afstraft. Tegelijkertijd laten wij ook zien dat we veel kwaliteit binnen de ploeg hebben. Als je onze goals gaat analyseren, dan kom je bijna alleen maar terug op echt voetballende goals. Dat is een kwaliteit."

Helbling sluit af met de woorden: "Het is nu aan ons om de tweede seizoenshelft in te gaan tegen teams waarvan we nu weten wat we daarvan kunnen verwachten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand