FC Utrecht Vrouwen legt keepster vast: "Had ik nooit verwacht"

Febe Copier in actie namens FC Utrecht
Febe Copier in actie namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Febe Copier maakt definitief de overstap naar de hoofdmacht van FC Utrecht Vrouwen. De 17-jarige doelvrouw heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Domstedelingen.

Copier speelde sinds afgelopen zomer voor de beloftenploeg van FC Utrecht Vrouwen. In januari 2024 debuteerde ze onder de lat van het eerste elftal. Sindsdien speelde Copier in zeven wedstrijden mee in de ploeg van coach Linda Helbling. Haar ontwikkeling wordt nu beloond met haar eerste profcontract.

"Ik ben dankbaar voor het feit dat ik mijn eerste profcontract heb getekend", zegt de goalie. "Bij FC Utrecht wil en kan ik doorbouwen op wat ik afgelopen jaar al bereikt heb. Dat ik dit seizoen al acht wedstrijden in de hoofdmacht heb mogen spelen, had ik een jaar geleden toen ik aansloot bij Jong FC Utrecht Vrouwen nooit verwacht."

Koos van Tamelen, ad interim manager vrouwenvoetbal, is trots op de ontwikkeling van Copier: "De loopbaan van Febe leest tot nu toe als een boek. Febe wist zich dit seizoen vanuit Jong FC Utrecht Vrouwen naar de basis van het eerste team te knokken. Ze is nu de jongste speelster in onze selectie. Febe’s sterkste wapens zijn haar lengte en haar reflexen. Ook nationaal gezien maakt ze stappen. We zijn blij dat we een talent als Febe in huis hebben en de kans kunnen geven."

Lees meer:
0 reacties