FC Utrecht Vrouwen langer door met verdedigster: "Daarom gelicht"

Lena Mahieu verlengt haar contract bij FC Utrecht
Lena Mahieu verlengt haar contract bij FC Utrecht Foto: © FC Utrecht

FC Utrecht Vrouwen kan ook komend seizoen beschikken over Lena Mahieu. De club uit de Domstad heeft de optie in het contract van de 19-jarige verdedigster gelicht, waardoor ze nu tot medio 2025 vast ligt. In de nieuwe overeenkomst is daarnaast een optie opgenomen voor nog een seizoen.

Mahieu speelde eerder bij Jong PSV Vrouwen en stapte in de zomer van 2023 over naar FC Utrecht Vrouwen. De jeugdinternational van Oranje dwong direct een basisplaats af in de ploeg van coach Linda Helbling. Tot dusver kwam ze in dertien competitiewedstrijden in actie.

"De kernwaarden van FC Utrecht passen goed bij mij", reageert Mahieu via de officiële kanalen op de contractverlenging. "Vandaar dat ik mij helemaal thuis voel in de Domstad. Ik heb ontzettend veel zin om nog een jaar in het rood en wit te spelen."

Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal, is blij dat Mahieu langer bij de club blijft: "Lena heeft zich sinds haar komst naar Utrecht enorm ontwikkeld. Daarom hebben we de optie in haar contract nu gelicht", legt de oud-voetbalster uit. "We zijn blij dat we deze stap nu al kunnen zetten, zodat we tijdig kunnen doorbouwen aan de basis van de nieuwe jaargang."

Lees meer:
0 reacties