FC Utrecht Vrouwen komt dramatische start te boven in tweede helft

Nurija van Schoonhoven bij FC Utrecht
Nurija van Schoonhoven bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen heeft zaterdag een fraaie comeback geproduceerd tegen Telstar Vrouwen. In eigen huis won de club uit de Domstad met 4-2 van Telstar Vrouwen.

FC Utrecht Vrouwen kon niet beschikken over Jasmijn de Groot en Puck Louwes, en dus maakte derde keepster Febe Copier haar debuut. De 17-jarige doelvrouw maakte echter geen allerbeste indruk. Na vier minuten spelen zag Copier er niet lekker uit bij het opbouwen en daar profiteerde Isa Gomez van. Zij zette de 0-1 op het scorebord.

Niet veel later was een bal van Copier te kort op een medespeelster. Isabelle Nottet pakte de bal af en legde af op Caroliena Wolters, die vervolgens de 0-2 maakte. Uiteindelijk bleef Telstar toch achter met lege handen. Tien minuten na de pauze maakte Sophie Cobussen de aansluitingstreffer.

Elisha Kruize zorgde in de 63e minuut met een fraai hakballetje voor de 2-2. FC Utrecht Vrouwen, waar Copier zich herstelde van de teleurstellende eerste helft, ging er vervolgens overheen. Nurija van Schoonhoven knalde de thuisploeg op voorsprong. FC Utrecht Vrouwen kreeg daarna vanaf elf meter de kans op 4-2, maar Judith Roosjen trof Kelly Steen op haar weg.

Toch viel de vierde Utrechtse goal alsnog. Invalster Sam de Jong, die een goede indruk maakte, scoorde fraai.

Scoreverloop:
4' 0-1
Isa Gomez
9' 0-2 Caroliena Wolters
54' 1-2 Sophie Cobussen
63' 2-2 Elisha Kruize
69' 3-2 Nurija van Schoonhoven
89' 4-2 Sam de Jong

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Copier, Van der Most, Mahieu, Van der Zanden, Op den Kelder (46' Visscher), Paliama (65' Van Straten), De Keijzer, Munsterman (46' De Jong), Van Schoonhoven, Kruize (67' Roosjen), Cobussen

Opstelling Telstar Vrouwen: Steen, Ridder (46' Miedema), Hermans, Donker, Van de Pol (70' Remijnse), Kira, Gomez, Van der Vlist, Nottet, Wolters (46' Van Belen), Hassani

Lees meer:
0 reacties