Samenvatting: FC Utrecht Vrouwen wederom onderuit in topduel

FC Utrecht Vrouwen heeft vrijdagavond haar meerdere moeten erkennen in FC Twente Vrouwen. Op bezoek in Enschede ging de ploeg van coach Linda Helbling met 4-0 onderuit.

Het is de derde nederlaag voor FC Utrecht Vrouwen, nadat eerder werd verloren van PSV Vrouwen en Ajax Vrouwen. FC Twente Vrouwen greep vrijdagavond direct het initiatief en zag een schot van Ella Peddemors maar net naast gaan. Diezelfde Peddemors opende na een klein halfuur spelen de score. De middenveldster kwam oog in oog te staan met keepster Jasmijn de Groot en schoot hard binnen.

Nog geen minuut later schoot Taylor Ziemer op de paal. Vlak voor rust leek FC Twente Vrouwen op 2-0 te komen, maar de goal van Peddemors werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft ging ook een goal van Caitlin Dijkstra niet door: wederom werd er gevlagd van buitenspel.

Toch konden de Tukkers vrijdagavond nog wel juichen. Liz Rijsbergen tekende voor de 2-0 en niet veel later scoorde de aanvalster, via een been van een FC Utrecht Vrouwen-verdedigster, haar tweede van de avond. Het slotakkoord kwam op naam van Ziemer: 4-0. Tussendoor voorkwam Daniëlle de Jong nog een tegentreffer, waardoor ze de nul hield.

Scoreverloop:
27' 1-0
Ella Peddemors
73' 2-0 Liz Rijsbergen
76' 3-0 Liz Rijsbergen
81' 4-0 Taylor Ziemer

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Dijkstra, Olislagers, Peddemors, Van Ginkel (82’ Te Brake), Jansen (73’ Everaerts), Vliek, Rijsbergen (82’ Kroese), Kaptein, Auée (82’ Kerkdijk), Ziemer (87' Verdaasdonk).

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: De Groot, Visscher, Van der Zanden, Op den Kelder (81' Smulders), Wattilete, Munsterman, Van Straten (68' Roosjen), Van Schoonhoven, Prins (68' Groenendijk), Bakker, De Keijzer (81' Kruize)

Lees meer:
0 reacties