FC Utrecht Vrouwen haalt doelstelling niet: "Flinke teleurstelling"

Eshly Bakker bij FC Utrecht
Eshly Bakker bij FC Utrecht Foto: © BSR Agency

FC Utrecht Vrouwen heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet winnend af weten te sluiten. Op Sportpark Zoudenbalch bleek PEC Zwolle Vrouwen te sterk, het werd 2-4.

Daardoor is het linkerrijtje niet meer haalbaar voor de club uit de Domstad. "Dat is een flinke teleurstelling", geeft Eshly Bakker aan bij ESPN. "Ik was niet helemaal op de hoogte van de stand. Het was onze doelstelling, vanaf het begin van het seizoen, om dat te halen. Dat gaat niet lukken, dat is wel een domper voor ons."

FC Utrecht Vrouwen begon volgens de aanvalster wel goed aan het duel met PEC Vrouwen. "Scherp. Daarna zie je een beetje het verval. Te passief, te afwachtend, we brengen elkaar in de problemen", is de captain kritisch. "Dan pakken we het in de tweede helft hartstikke goed op, maak je die 1-1. Dan moet je 'm eigenlijk doorpakken."

Bakker gaat verder: "Je hebt zelf de kans om de 2-1 en 3-1 te maken, die gaan er niet in. Dan wordt het heel lastig. We houden de druk niet goed vooruit, we zijn niet meer bezig met de juiste taken uitvoeren. Dan vervallen we weer in dat stukje van de eerste helft. Dan klapt Zwolle er gewoon overheen. Je ziet dat we ontregeld raken door de 0-1 en de 2-1."

"We blijven niet meer doen waar we mee beginnen in de tweede helft. We blijven in het baalmoment hangen. Als je het linkerrijtje wil halen, dan moet je dat beter doen. Dat is een taak voor volgend jaar", aldus Bakker, die ondanks de nederlaag nog wel zin heeft in het toetje van het seizoen. FC Utrecht Vrouwen gaat in de laatste wedstrijd van deze voetbaljaargang op bezoek bij Feyenoord Vrouwen in De Kuip. "Ik denk dat het een mooie afsluiter is van het seizoen. Net als hoe we het seizoen begonnen, bij ons in De Galgenwaard."

"Eindigen in De Kuip, dat is voor ons erop of eronder. We zijn het seizoen hartstikke goed begonnen. We zitten in een proces. We zijn ook goed uit een periode waarin we het niet goed deden gekomen. Dan wil je het seizoen goed eindigen om het nog een beetje met een glans af te maken", besluit de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties