Samenvatting: FC Utrecht Vrouwen verliest op bezoek bij Ajax

FC Utrecht Vrouwen is zondagmiddag opnieuw onderuit gegaan. De Domstedelingen verloren met 5-2 op bezoek bij Ajax Vrouwen, na in de vorige wedstrijd ook al te hebben verloren bij PSV Vrouwen (4-0).

Op De Toekomst leek Ajax Vrouwen het duel na een halfuur spelen naar zich toe te hebben getrokken. Lily Yohannes tekende in de 21e minuut voor haar eerste treffer in het rood-witte shirt van de Amsterdamse club. Chasity Grant tekende niet veel later voor de 2-0 namens Ajax Vrouwen. FC Utrecht Vrouwen gaf echter niet op en knokte zich binnen vier minuten terug.

In de 34e minuut maakte Eshly Bakker, oud-speelster van Ajax Vrouwen, de aansluitingstreffer en vier minuten later maakte zij ook de 2-2. In de tweede helft trok de ploeg van coach Suzanne Bakker de overwinning alsnog naar zich toe. Tiny Hoekstra zette de Amsterdammers weer op voorsprong, waarna ook Romée Leuchter haar doelpuntje meepikte.

Grant maakte in de blessuretijd haar tweede doelpunt van de middag en de vijfde van Ajax Vrouwen, wat zo de vierde competitiezege boekt. FC Utrecht Vrouwen gaat voor de tweede week op rij onderuit en is de koppositie in de Azerion Vrouwen Eredivisie kwijt.

Scoreverloop:
20' 1-0
Lily Yohannes
29' 2-0 Chasity Grant
33' 2-1 Eshly Bakker
37' 2-2 Eshly Bakker
53' 3-2 Tiny Hoekstra
67' 4-2 Romée Leuchter
90+' 5-2 Chasity Grant

Opstelling Ajax: Van Eijk, Noordam, Spitse, De Sanders, Weerden (85' Verhoeve), Sabajo (74' Noordman), Van Gool, Yohannes (85' De Klonia), Grant, Leuchter (74' Tolhoek), Hoekstra (60' Keukelaar)

Opstelling FC Utrecht: De Groot, Op den Kelder (80' Van Straten), Van der Zanden, Mahieu, Van der Most, Munsterman, Van Schoonhoven (88' Van de Velde), Visscher, Bakker, De Keijzer (67' Kruize), Roosjen (80' Groenendijk)

Lees meer:
0 reacties