FC Utrecht Vrouwen gaat voor de eerste keer dit seizoen onderuit

Nurija van Schoonhoven bij FC Utrecht
Nurija van Schoonhoven bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen is vrijdagavond tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan gelopen. Op bezoek bij PSV Vrouwen ging de ploeg van coach Linda Helbling met maar liefst 4-0 onderuit.

PSV Vrouwen kwam in eigen huis na achttien minuten spelen op voorsprong. De Nieuw-Zeelandse Indy Riley wist van ruime afstand keepster Puck Louwes te verschalken. Op slag van rust viel ook nog de 2-0. Joëlle Smits benutte de penalty. FC Utrecht Vrouwen liet zich in Eindhoven niet vaak genoeg zien en liep dus achter de feiten aan.

Na de pauze kwamen er nog twee goals bij voor de thuisploeg. Chimera Ripa tekende in de 69e minuut voor de 3-0, waarna het slotakkoord op naam van Maxime Snellenberg kwam. PSV Vrouwen is door de zege nog altijd ongeslagen in eigen huis, terwijl FC Utrecht door de nederlaag voor de eerste keer dit seizoen onderuit gaat.

Scoreverloop:
18' 1-0
Indy Riley
41' 2-0 Joëlle Smits (p.)
69' 3-0 Chimera Ripa
83' 4-0 Maxime Snellenberg

Opstelling PSV Vrouwen: Alkemade, Coolen (81' Piqué), Hendriks, Worm (83' Koeleman), Bross, Nijstad, Ripa, Strik (83' Thomas), Hulswit, Smits (81' Giesen), Riley (82' Snellenberg)

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Louwes, Visscher (46' Op den Kelder), Van der Zanden, Mahieu, Van Straten, Munsterman, Bakker, Van Schoonhoven (76' De Jong), De Keijzer (46' Kruize), Groenendijk, Roosjen (46' Van de Velde)

Lees meer:
0 reacties