FC Utrecht Vrouwen begonnen aan voorbereiding: "Zomerstop duurt lang"

Eshly Bakker bij FC Utrecht
Eshly Bakker bij FC Utrecht Foto: © BSR Agency

FC Utrecht Vrouwen is deze week begonnen aan het eerste blok van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eshly Bakker is blij om weer op het veld te staan in de Domstad.

"Ik ben wel blij om weer te beginnen. Ik heb altijd zin om te voetballen. Voor mij mag dat elke dag wel", zo geeft de aanvalster toe voor de camera's van het clubkanaal. "Maar vakantie is ook even goed en ook wel echt nodig na een lang seizoen. Het is ook een zwaar seizoen geweest, veel gespeeld. Daar ben ik heel blij mee, maar dan is het altijd wel goed om even af te schakelen."

Bakker geeft aan dat de komende periode bij FC Utrecht Vrouwen in het teken staat van 'onderhouden'. "De nieuwe meiden in de groep zich thuis laten voelen. Natuurlijk ook de aandacht op het tactische en het technische. Wedstrijden spelen. Maar vooral een stukje onderhouden. De zomerstop duurt lang."

Wat voor komend seizoen het doel is voor de spits? "Mijn doelstelling voor vorig seizoen was dubbele cijfers, dat is op het nippertje gelukt. Dus laat ik er nu maar iets overheen gaan, om iets zekerder dubbele cijfers te zeggen. Tien is mooi, maar dat mag wel hoger", aldus Bakker.

De voorbereiding van FC Utrecht Vrouwen duurt lang, zo vertelt ook coach Linda Helbling. "We pakken nu een eerste blok van drie weken. Daarna schakelen we even af, kunnen we op vakantie. Dan is het tot eind september door. Veel wedstrijden, we gaan nog op trainingskamp tussendoor. Dus uiteindelijk denk ik vooral heel prettig om in die fase iedereen aan bod te kunnen laten en iedereen speeltijd te gunnen. En uiteindelijk dan ook naar een vaste organisatie toe kunnen werken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand