FC Utrecht vol vertrouwen naar Amsterdam: "Ajax is nog zoekende"

Ajax - FC Utrecht
Ajax - FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Komende zondag om 12:15 staat de wedstrijd Ajax-FC Utrecht op het programma. Voetbal International keek vooruit met oud-Ajacieden, Nick Viergever en Mike van der Hoorn, naar het duel in Amsterdam.

FC Utrecht en Ajax hebben een redelijk vergelijkbaar seizoen gehad met pieken en dalen. Bij Ajax is die stijgende lijn al weer gestagneerd, FC Utrecht daarentegen blijft zich steeds verder naar boven werken. "Ajax zit er nu wat minder in maar wij hebben een goede vorm te pakken. Alleen het blijft wel Ajax en wij kunnen Ajax niet gaan onderschatten, dat zou een beetje boven onze stand zijn. Het feit is wel dat we er goed inzitten en dat we met vertrouwen naar de Arena gaan en dat we daar gewoon willen winnen", aldus Van der Hoorn.

"Wij zitten qua teamspirit en teamgeest in een positieve flow. Ajax is eigenlijk nog zoekende maar hebben ontiegelijk veel individuele kwaliteiten. Maar dat hun het wat moeilijker hebben, die fase daar hebben wij ook gezeten als team zijnde en daar moeten hun zien uit te komen", laat Viergever weten. FC Utrecht heeft zich al uit die fase weten te werken en zit nu in een positieve flow. Volgens Viergever gaat alles in het team nu ook beter door de behaalde resultaten en gaan ze met overtuiging naar Amsterdam.

"Ajax heeft de afgelopen wedstrijd anders gespeeld, met een andere formatie dus je weet niet wat ze doen. Wij kunnen eigenlijk alleen maar naar onszelf kijken en daar zijn we ook bewust van wat wij willen. Dat hebben we een aantal weken geleden ook al tegen elkaar gezegd, wij willen werken aan ons eigen plan, onze eigen manier van spelen en dat willen we uitbuiten. We kunnen eigenlijk alleen maar naar onszelf kijken en niet teveel naar hun want we weten toch niet precies wat zij gaan doen", zegt Viergever over zijn verwachting van de wedstrijd.

"We moeten eigenlijk gewoon dezelfde instelling hebben als tegen FC Twente denk ik en vol overgave die wedstrijd in gaan", sluit Van der Hoorn af.

Lees meer:
0 reacties