FC Utrecht vestigt publieksrecord: "Daarvan kreeg ik kippenvel"

De supporters van FC Utrecht voor het duel met PSV
De supporters van FC Utrecht voor het duel met PSV Foto: © Pro Shots

FC Utrecht trekt gemiddeld 20.500 toeschouwers naar de eigen Galgenwaard en dit is een record. De club uit de Domstad hoopt deze lijn natuurlijk door te trekken en hoopt in de nabije toekomst standaard gesteund te worden door een uitverkochte Galgenwaard.

"Onze stip aan de horizon is elke wedstrijd een uitverkocht stadion", vertelt Tom Beekhuis, coördinator marketing van de club, in het Algemeen Dagblad. "Ons publiek is zeer divers, van tandartsassistent en advocaat tot kok en militair. FC Utrecht is voor hen de verbindende factor, dat willen we bij de campagne om seizoenkaarten te verkopen laten zien."

"We trekken meer toeschouwers dan ooit", gaat hij verder. "De Bunnikside is vrijwel iedere wedstrijd uitverkocht, tegen Go Ahead Eagles hadden we onlangs zelfs een volledig volle Galgenwaard. Daarvan kreeg ik echt kippenvel. Elke wedstrijd een uitverkocht stadion is onze stip aan de horizon. Dat de toeschouwersaantallen in de lift zitten, komt onder andere doordat er dit seizoen weinig incidenten zijn geweest."

"Dat is echt een compliment voor onze veiligheidsmensen, de supporterscoördinator en de supporters zelf. Ook onze marketingactiviteiten, waarbij we vooral inzetten op de beleving die bezoekers ervaren, werpen hun vruchten af. En de komst van Ron Jans heeft eveneens een positieve impuls gegeven aan de bezoekersaantallen", aldus Beekhuis.

Lees meer:
0 reacties