Samenvatting: FC Utrecht verslaat Ajax na bizarre tweede helft

FC Utrecht heeft zondagmiddag gewonnen van Ajax. In een krankzinnige wedstrijd waarin alles gebeurde eindige het in 4-3 voor de thuisploeg.

Het duel tussen de nummer achttien en zestien van de Eredivisie begon onrustig met veel fouten aan beide kanten. Echt los kwam de wedstrijd niet totdat Ryan Flamingo vlak voor rust met een afstandsschot de score opende. Meteen na rust verdubbelde Mike van der Hoorn de voorsprong. Doelman Jay Gorter leek de bal uit het doel te houden, maar deed dat achter de lijn.

Ajax leek dood en begraven, maar kwam uit het niets in no time weer op gelijke hoogte via Kristian Hlynsson. De IJslander maakte twee schitterende goals, beide op aangeven van Borna Sosa. Tien minuten later kwamen de Amsterdammers via een penalty van Steven Bergwijn zelfs op voorsprong. Daarmee was het laatste in de wedstrijd nog niet gebeurd, want via een schitterende aanval zette Jens Toornstra de Domstedelingen weer naast de bezoekers.

Isac Lidberg kreeg een enorme kans op de 4-3, maar stuitte in de één op één op Diant Ramaj, die de geblesseerde Gorter moest vervangen. Direct na de misser moesten beide ploegen naar binnen omdat er opnieuw een bekertje bier op het veld gegooid werd. Direct na de hervatting leidde een foute bal van Josip Sutalo de 4-3 van Oscar Fraulo in. Opnieuw eindigde er bier op het veld en werd het duel wéér stilgelegd. Omdat de dader meteen gepakt kon worden, werd er snel verder gespeeld.

De overwinning betekent voor FC Utrecht dat ze eindelijk van de laatste plaats af zijn en over Ajax heen klimmen. De Amsterdammers zijn de nieuwe nummer zeventien van de Eredivisie.

FC Utrecht 4-3 Ajax

44' 1-0 Flamingo
48' 2-0 Van der Hoorn
52' 2-1 Hlynsson
55' 2-2 Hlynsson
65' 2-3 Bergwijn (P)
71' 3-3 Toornstra
90' 4-3 Fraulo

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Novoa, Van der Hoorn (79' Fraulo), Flamingo, Sagnan, Leliendal, Bozdogan, Booth, Labyad (67' Toornstra), Boussaid (68' Lidberg), Descotte (68' Seuntjens)

Opstelling Ajax: Gorter (74' Ramaj), Sosa (90' Akpom), Hato, Sutalo, Gaaei, Taylor (90' Mikautadze), Tahirovic (90' Van den Boomen), Hlynsson, Bergwijn, Brobbey, Forbs (59' Berghuis)

Lees meer:
0 reacties