SAMENVATTING | FC Utrecht na penalty's uitgeschakeld in play-offs

Sparta heeft FC Utrecht verslagen dankzij een uitblinkende Olij. Utrecht wist de achterstand van het eerste duel nog wel om te buigen door een goal van Viergever, maar na penalty's was het toch Sparta die het mag gaan opnemen tegen FC Twente.

In de eerste helft was het vooral Sparta wat gevaarlijk was. Via buitenspeler Saito werd het nodige gevaar gecreëerd. Meest hachelijke moment ontstond uit een voorzet van Namli, waarbij Saito onder de bal door ging en de bal op de paal belandde. De bal werd wederom ingebracht en Lauritsen kopte uit vrije positie op de paal.

In de tweede helft leek Sparta dan eindelijk op voorsprong te komen, maar de goal van Van Crooij werd afgekeurd door een overtreding in de opbouw naar de goal van Sambo. Eigenlijk uit het niets maakte Viergever de 0-1 en zodoende maakte beide teams zich op voor een verlenging.

In de verlenging gebeurde er vrij weinig, tot vlak voor tijd Kitolano de opgelegde kans kreeg om het tweeluik te beslissen. Barkas kon redden en de bal werd met het nodige kunst en vliegwerk van de lijn gehaald door Ter Avest.

Een penaltyserie moest uiteindelijk gaan bepalen wie het in de finale op gaat nemen tegen FC Twente. De eerste vier penalty's van Sparta waren feilloos raak. Brouwers miste vervolgens voor Utrecht waardoor Auassar het kon beslissen, maar ook hij faalde. Bozdogan en Sambo scoorden, waardoor Van der Hoorn moest scoren om Utrecht in leven te houden. Olij koos echter de goede hoek en was de held van Spangen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand