FC Utrecht verlengd contract van hoofd jeugdopleiding Robin Pronk

Robin Pronk
Robin Pronk Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft het contract met hoofd jeugdopleiding Robin Pronk verlengd. Hij heeft zijn aflopende contract verlengd tot medio 2026, met een optie tot nog twee jaar. Dat meldt FC Utrecht via de officiële kanalen.

Pronk begon zijn Utrechtse carrière in 2011. Hij trainde FC Utrecht onder 19 en was de coördinator van de bovenbouwteams. Drie jaar later werd hij trainer van Jong FC Utrecht en bereikte met de beloften promotie naar de Keuken Kampioen Divisie. In 2019 vertrok hij naar het Poolse Zaglebie Lubin om te werken als coördinator toptalents & coaches. In 2021 keerde hij terug naar de Domstad om het hoofd van de jeugdopleiding te worden.

Technisch manager Tim Gilissen laat weten dat er bij het opleiden en begeleiden van jeugdspelers inhoudelijk goede stappen zijn gezet onder leiding van Pronk: “Dat zien we nu onder meer terug in de progressie die onze jeugdspelers maken, maar ook in het competitieniveau van de teams, het aantal jeugdinternationals en de doorstroom naar Jong FC Utrecht afgelopen zomer. Met het verlengen van de samenwerking met Robin zorgen we voor continuïteit en geven we een vervolg aan de ingeslagen weg.”

Ook Pronk zelf is tevreden over de samenwerking. Hij vindt dat door het implementeren van een moderne opleidingsvisie een goed fundament onder de jeugdopleiding is gelegd: “Dat hebben we bereikt door samen met alle medewerkers en vrijwilligers van de Academie keihard te werken. Ik zie het als een grote uitdaging om dit fundament samen in de komende jaren verder te perfectioneren en uit te bouwen, met als uiteindelijk doel: het afleveren van kwalitatief goede spelers voor Jong FC Utrecht en het eerste elftal,” aldus Pronk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand