FC Utrecht treurt om incidenten: "Iedereen is boos en verdrietig"

Thijs van Es
Thijs van Es Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is enorm geschrokken van de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Naar aanleiding van de misdragingen van enkele supporters heeft de gemeente besloten de eerste thuiswedstrijd van volgend seizoen zonder publiek te houden. 

FC Utrecht verloor de play-offs-finale, die door incidenten getekend werd. "Wat begon als een prachtige voetbalavond, is geëindigd in een enorme teleurstelling", reageert Algemeen Directeur Thijs van Es in een statement op het clubkanaal. "Iedereen is boos, verdrietig. Het gedrag van bepaalde groepen mensen in en buiten ons stadion is verwerpelijk."

Van Es kan zich vinden in de straf van de gemeente. "Alle partijen zijn het erover eens dat de situatie van gisteravond alle perken te buiten gaat. We hebben begrip voor de maatregel van de gemeente Utrecht, maar betreuren daarentegen enorm dat supporters van onze club de dupe worden van het gedrag van raddraaiers", vervolgt hij. "Het is een meer dan kwalijke zaak dat deze relschoppers de club en andere supporters schaden.”

FC Utrecht zal druk bezig zijn met alle raddraaiers te identificeren en te bestraffen, verzekert Van Es. "De veiligheid van iedere supporter op elke plek in het stadion moet gegarandeerd kunnen worden. Wat er gaat gebeuren is dat er een hele analyse komt van deze incidenten en dan gaan er vervolgens procedures lopen.”

Lees meer:
0 reacties