FC Utrecht treft Ajax: "Houd mijn hart vast dat alles goed gaat"

Na de interlandperiode gaat aankomend weekend de Eredivisie weer van start. FC Utrecht neemt het zondag in de Galgenwaard op tegen Ajax.

"Dat wordt een uitverkochte pot", weet Paul Pessel bij Pessel & Boonen van RTV Utrecht. "Dat is altijd al een beladen duel. Nu natuurlijk helemaal met wat er allemaal omheen speelt. Alles wordt op een weegschaal gelegd. Dus ik houd mijn hart vast dat het allemaal goed gaat."

Met welke namen FC Utrecht gaat starten tegen Ajax, weet trainer Ron Jans nog niet. "Dat is aan de ene kant gek, maar aan de andere kan niet. Jans zit nu acht weken bij ons. Hoe vaak heeft hij nu met de voltallige selectie kunnen trainen? Iedere keer waren er interlandwedstrijden tussen. Toen waren er wat geblesseerden. Hij heeft nog niet één keer kunnen trainen met de mensen met wie hij dat wil doen."

Opvallend is het grote aantal blessures bij FC Utrecht. "Onze medische staf is heel voorzichtig met de spelers. Te voorzichtig. Wij hebben gemiddeld zeven, acht man in de ziekenboeg. Bij de andere clubs is dat veel minder. Wij pamperen ze te veel", concludeert Pessel.

Lees meer:
0 reacties