FC Utrecht trapt campagne in samenwerking met UMC Utrecht af.

‘Draag die Band’
‘Draag die Band’ Foto: © Pro Shots

De derde editie van de campagne "Draag die Band!" is afgetrapt. FC Utrecht en het UMC Utrecht willen zo bewustzijn creëren over het belang van het meten van je bloeddruk.

In Stadion Galgenwaard zal de campagne vandaag worden afgetrapt, die zich richt op de hartgezondheid van vrouwen. Per jaar overlijden meer dan 18.000 vrouwen aan hart- en vaatziekten zoals hartinfarcten en beroertes. Dat zijn vijftig vrouwen per dag. Een diagnose is bij vrouwen vaak moeilijker vast te stellen dan bij mannen. Daarom is het belangrijk om je bloeddruk regelmatig te controleren, ook als je je goed voelt.

Hester den Ruijter is hoogleraar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zij zegt dat een hoge bloeddruk een sluipmoordenaar is. "Het beschadigt de binnenkant van je bloedvaten zonder dat je daar klachten van hebt. Het is een belangrijk risico voor hart- en vaatziekten. De diagnose voor hart- en vaatziekten bij vrouwen is helaas nog steeds aan verbetering toe en ik doe onderzoek naar hoe we dit kunnen verbeteren. Het regelmatig controleren van je bloeddruk is iets dat je – relatief eenvoudig – zelf kunt doen", vertelt ze tegenover de website van FC Utrecht.

Algemeen directeur Thijs van Es legt uit waarom zij meedoen aan deze campagne. "Als club staan wij midden in de samenleving. Wij zetten ons vanuit het hart in voor de community. Daarbij staat ieders fitheid en vitaliteit voor ons voorop. Samen zorgen wij voor een vitaler Utrecht." Alle aanvoerders van FC Utrecht, zowel bij de mannen als de vrouwen, zullen de speciale aanvoerdersband dragen. Ook de vrouwelijke aanvoerders van de partnerclubs zullen de band dragen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand