FC Utrecht-topscorer Roosjen weet: "Mensen verwachten nu meer van me"

Judith Roosjen juicht na een goal voor FC Utrecht
Judith Roosjen juicht na een goal voor FC Utrecht Foto: © Orange Pictures

Judith Roosjen kende een droomstart met FC Utrecht Vrouwen. De 21-jarige middenveldster bleef met de Domstedelingen de eerste vier wedstrijden ongeslagen en maakte in de eerste twee duels vijf treffers.

Ondanks de successtart blijft ze met beide benen op de grond. "Na mijn derde wedstrijd met FC Utrecht was ik twee dagen bij mijn ouders in Groningen. Ik had toen niet gescoord, maar wel een paar kansen gemist. Mijn ouders zeiden toen: De ene week maak je een hattrick, de andere week heb je een hattrick aan gemiste kansen. Nou, dan blijf je wel met beide benen op de grond staan, haha", lacht Roosjen op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Vorig jaar maakte ze in een heel seizoen vijf doelpunten. "Ik wist altijd van mezelf wel dat ik het in me had om doelpunten te maken. Maar dit? Dit had ik nooit verwacht. Ik wist niet wat ik meemaakte", is de middenveldster eerlijk. Het ligt ook aan het spel van FC Utrecht Vrouwen: "Bij VV Alkmaar speelden we vaak op de counter. Ik kwam toen hooguit vanuit de omschakeling in scoringspositie. Bij FC Utrecht spelen we een stuk aanvallender."

Roosjen vertelt verder: "Dus kom ik ook vaker in de buurt van het doel. Zeker nu ik hoger op het veld sta. Onze coach wil mijn creativiteit gebruiken op het middenveld. Hoewel ik vaak achterin heb gestaan, heb ik altijd wel een drive naar voren gehad. Soms speel ik de bal nog te snel vooruit", blijft ze zelfkritisch. "Ik moet leren dat een balletje breed of een tikkie terug soms een betere oplossing is. Maar mijn kwaliteiten komen op het middenveld het best tot zijn recht. Daar ben ik van overtuigd."

Inmiddels staat ze vier wedstrijden op rij droog, maar Roosjen houdt het vertrouwen. "Mensen verwachten nu meer van me. Dat vind ik ook logisch. Als je in de eerste twee wedstrijden voor je nieuwe club meteen vijf keer scoort, dan schept dat verwachtingen. Gelukkig kan ik dat redelijk makkelijk van me af laten glijden. Ik laat me niet gek maken. Er zijn nog zestien competitiewedstrijden te spelen. Ik scoor straks heus wel weer", besluit de FC Utrecht Vrouwen-speelster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand