FC Utrecht-talent maakt transfer naar tweede niveau van Frankrijk

Nick Venema juicht na de 1-2 tegen VVV-Venlo
Nick Venema juicht na de 1-2 tegen VVV-Venlo Foto: © Pro Shots

Nick Venema speelde tussen 2016 en 2022 maar liefst 77 wedstrijden voor Jong Utrecht, de spits kwam 28 keer uit voor de hoofdmacht van FC Utrecht en wist daarin 7 keer het net te vinden. Nu verkast hij op 24-jarige leeftijd naar het Franse Valenciennes FC.

Venema speelde de afgelopen anderhalf jaar bij VVV-Venlo, eerst als huurspeler van FC Utrecht en later ook als aankoop. De transfer wordt op de clubsite van The Good Old bevestigd.

De aanvaller is zelf erg tevreden over deze stap. "Ik ben blij dat ik een transfer kan maken naar een grote competitie in een groot voetballand. Valenciennes is bezig met een mooi project en dat spreekt me heel erg aan. Bovendien ben ik ondanks dat ik in het buitenland ga voetballen nog steeds relatief dicht bij huis en dat is ook erg fijn."

Venema houdt goede herinneringen over aan VVV-Venlo. "Ik heb hier een fantastische tijd gehad en heb me altijd thuis gevoeld bij VVV. Daarvoor wil ik iedereen binnen en rondom de club heel erg bedanken. Ik wens VVV het allerbeste en blijf de club zeker volgen."

Lees meer:
0 reacties